PSYKOTERAPI
90 % af vores kommunikation foregår nonverbalt. Med andre ord rummer den kropslige intelligens relevant viden, som hverken terapeuten eller klienten kender til på forhånd. På trods af det bruges den mængde information, som kroppen kommunikerer, sjældent som et terapeutisk værktøj.
Som psykoterapeut og Body SDS behandler bruger jeg kroppen som indfaldsvinkel til at slippe stresstilstande, undersøge og bearbejde uforløste følelser og finde ro.
Hvad er psykoterapi?
Psykoterapi og kropsterapi er for dig, der ønsker at arbejde med både krop og sind. Jeg har uddannet mig efter en kropsorienteret og oplevelsesorienteret psykoterapiretning, da den tilgang matcher kropsterapi og forstærker effekten.
I den kropsorienterede psykoterapi arbejder vi ud fra en dybere bevisthedstilstand, som normalt ikke er tilstede i hverdagen. Ved hjælp af evidensbacerede teknikker får klienten mulighed for trygt at udforske spændinger og mønstre, som normalt er udenfor den daglige bevisthed. Sammen kan vi undersøge kroppens signaler (f.eks. blokeret vejrtrækning, spændinger eller bevægelsesmønstre), der indikerer tilstedeværelsen af ubevidst psykologisk materiale. Der gemmer sig ofte uopdagede ressourcer, som kan igangsætte en fin helingsproces.
Er du under uddannelse til psykoterapeut?
Hvis du går på en psykoterapiuddannelse, er du meget velkommen til at starte et forløb med henblik på egenterapi. Jeg har forløb med flere studerende, som bruger sessionerne som led i deres egenterapi. Bl.a. psykoterapisturende fra Academy Lyngby, Psykoterapeutisk Institut og NLP-uddannelser.
Min psykoterapeutiske baggrund
Jeg har taget en international 4-årig psykoterapiuddannelse, som er grundlagt af Run Kurtz. Det er en amerikansk, somatisk psykoterapiuddannelse, som er funderet på forskning og undersøgelser af, hvad der fungerer bedst indenfor psykoterapien.
Jeg valgte denne terapiretning, fordi den kropsorienterede og oplevelsesorienterede tilgang matcher kropsterapi og forstærker effekten.
Ved hjælp af evidensbacerede teknikker får klienten mulighed for trygt at udforske mønstre, som normalt er udenfor den daglige bevisthed. Når vi arbejder med underbevisthedens dybere lag, er fokus er at hele den gamle oplevelse og finde frem til nye ressourcer. Terapiretningen er mindfulnessbaseret og inddrager bl.a. delpersonlighedsarbejde ligesom IFS, som også blev grundlagt i 80’erne.
Dokumenteret effekt
Mange af os lever i hovedet og tænker os til løsninger på vores følelsesliv. Jeg har erfaret, at der kan ske små mirakler, når man får større kontakt til kroppen. Tankerne skifter til et lavere gear, åndedrættet bliver dybt, og der kommer ro indeni.
Der bliver forsket meget i neuroplasticitet for tiden, og det er dokumenteret, at man kan ændre dele af den implicitte hukommelse med nogle af de teknikker, som jeg er uddannet i. Jeg benytter teknikkerne, når det er relevant.
Implicit hukommelse
Den implicitte hukommelse er den del af hukommelsen, som grundlægges først i livet og bliver integreret i vores underbevidsthed. Mange af vores reaktionsmønstre og spændinger foregår per refleks, fordi vores bevidste sind ikke har hukommelse om det. Jeg har hjulpet mange klienter med et stresset nervesystem. Nogen gange skyldes det oplevelser fra de første leveår, hvor man kun har et begrænset sprog, og det giver derfor mening at arbejde med den implicitte hukommelse.